Coöperanten bezoeken Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder

Het groot enthousiasme van onze coöperanten op onze vorige activiteiten was de aanleiding om ook in het najaar een interessant bezoek te organiseren: een bezoek aan het Centrum Duurzaam Bouwen (kortweg CeDuBo) en de mijnsite van Heusden-Zolder. Opnieuw was de respons overweldigend zodat meteen 2 bezoeken werden georganiseerd op 25 september en 9 oktober.

De vzw CeDuBo is een informatie- en coördinatiecentrum dat gevestigd is in de voormalige badzaal op de oude mijnsite. Meer dan 160 coöperanten hebben deel genomen aan het bezoek aan CeDuBo en kregen een rondleiding op de mijnsite en de aanpalende gebouwen, die allemaal een nuttige herbestemming kregen.

Centrum Duurzaam bouwen wil vanuit de unieke locatie op de oude mijnsite van Heusden-Zolder het duurzaam bouwen op grote schaal promoten. Door het hergebruik en de herinrichting van oude, 'afgeschreven' gebouwen toont men wat allemaal mogelijk is. Er is een permanente tentoonstelling ingericht die de bezoeker op een ontspannende manier en met grappige objecten doorheen de wondere wereld van 'duurzaam bouwen en leven' loodst.

Ervaren gidsen, van wie enkele nog gewerkt hebben in de mijn, deelden hun persoonlijke ervaringen met onze coöperanten. Het leerrijk en aangenaam bezoek werd afgesloten met taart en koffie in de gezellige taverne ‘Den Lavaar’, eveneens gevestigd in één van de historische mijngebouwen.

Terug naar nieuwsbrief