Problemen met de weergave van deze mail ? Bekijk deze in je browser.
Beste,

Als coöperant van Limburg wind cvba ontvangt u deze nieuwsbrief met nuttige informatie over onze coöperatieve vennootschap en de windenergieprojecten waarbij we betrokken zijn. We wensen u veel leesgenot. Vriendelijke groet,

Limburg wind cvba
Coöperanten bezoeken Wind@Stroom bij Borealis in Kallo
Wind@Stroom bouwt op de Linkerscheldeoever van de Antwerpse haven veruit het grootste onshore windmolenpark van België. Samen met Siemens, Borealis en de coöperatie Limburg wind heeft Wind@Stroom op zaterdag 25 juli in Kallo 80 coöperanten ontvangen voor een bezoek aan een windmolen in opbouw.

Lees meer & bekijk de foto'sBouw van 11 nieuwe windturbines in onze provincie :
groene stroom voor 11.450 gezinnen !
Site GENK - Bosdel en Swinnenwijerweg
Op de werf van Limburg win(d)t NV in Genk, site Bosdel, zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. De toegangsweg en het werkvlak werden aangelegd, de nodige cabines werden geplaatst en de 2 funderingen zijn gestort. Binnenkort zullen ook de twee windmolens verschijnen.

Op de tweede werf in Genk aan de Swinnenwijerweg zijn de werkzaamheden ook gestart. Eén van de twee funderingen is afgewerkt en voorzien van toegangsweg en werkvlak. De vier windturbines in Genk zullen groene energie voorzien voor 4.000 gezinnen.

Site LUMMEN - Kolenhaven
Aan de Kolenhaven in Lummen is de bouw van twee turbines voorzien. Eens operationeel zal het park bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen met een vermeden CO2-emissie van 3.199 ton.

Site MAASMECHELEN – Oude Bunders
Limburg win(d)t NV bouwt deze herfst ook een windmolenpark aan de Oude Bunders in Maasmechelen. Hier is men volop bezig met het aanleggen van de funderingen en de elektriciteitscabines. Op deze site worden twee windmolens gebouwd die voor 2.000 gezinnen groene stroom kunnen leveren.

Site DILSEN-STOKKEM
Binnenkort verschijnt een windturbine in het Stokkemse landschap. De voorbereidende werkzaamheden zijn aangevat met het aanleggen van het nodige werkvlak en toegangsweg.

Site HAM
Volgende week start Limburg win(d)t NV ook met het aanleggen van de funderingen van twee nieuwe turbines in Ham. Met het oog op een vermeden CO2-emissie van 3.679 ton, draagt ook dit windpark bij aan de Europese klimaatdoelstellingen.Stad Halen en Genk kiezen voor groene lokale energie van Aspiravi Energy
Aspiravi Energy heeft een aantrekkelijk aanbod voor de levering van groene elektriciteit voor de coöperanten van Limburg wind en Aspiravi Samen. Ook de steden Halen en Genk kiezen nu als eerste gemeenten voor de nieuwe energieleverancier. Ze kiezen voluit voor hernieuwbare elektriciteit en werken samen met Aspiravi Energy concepten uit om in de nabije toekomst een slimme stad, of ‘smart city’, te worden die op een doordachte manier omgaat met energie, en het comfort voor haar burgers wil verbeteren.

Lees meerKomt u ook naar Open Bedrijvendag?
In de provincie West-Vlaanderen bouwt Aspiravi NV momenteel vijf nieuwe windturbines. Op de bouwwerf bij transportbedrijf Gheeraert in de Pathoekeweg in Brugge worden ter gelegenheid van Open Bedrijvendag op zondag 4 oktober de deuren wijd voor u open gezet.

Wilt u een idee hebben van de grootte van een gondel of de lengte van een wiek? Vraagt u zich af hoe zo’n windmolen precies wordt gebouwd? En hoe wordt de kracht van de wind omgezet in groene stroom? Op deze en nog vele andere vragen geeft Aspiravi u op zondag 4 oktober graag een antwoord!

Alle informatie vindt u op de website van Aspiravi.Aspiravi Energy op Open Bedrijvendag
Op zondag 4 oktober neemt Aspiravi NV deel aan de Open Bedrijvendag, zoals u in deze nieuwsbrief kan lezen. Ook Aspiravi Energy zal in Brugge aanwezig zijn om geïnteresseerden meer uitleg te geven over de groene en sociale energie die wordt geleverd. Breng als coöperant uw afrekening van elektriciteit mee (opgelet, dit is niet hetzelfde als een voorschotfactuur) en laat vrijblijvend berekenen of ook u er financieel voordeel bij doet om over te schakelen naar Aspiravi Energy.

U kan ook uw afrekening per e-mail aan welkom@aspiravi-energy.be bezorgen. Zij berekenen dan hoeveel u eventueel zou besparen en brengen u hiervan per e-mail op de hoogte.

Wist u trouwens dat u steeds van energieleverancier kan wisselen? Het werd immers wettelijk vastgelegd dat men geen verbrekingsvergoeding mag aanrekenen! Overschakelen naar Aspiravi Energy kan ook erg vlot via de website www.aspiravi-energy.be.Aandeelhoudersactiviteit op 24 en 25 oktober
Onder het motto ‘BOUWEN te complex geworden? Zo begin je eraan met voorsprong!’ organiseert het Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBO) in Heusden-Zolder op 24 en 25 oktober het Energie & Bouw Weekend. Op deze energiebeurs wordt u geïnformeerd over o.a. isoleren, energiezuinige verwarming, verlichting, ventilatie, zonnepanelen,...
Als coöperant ontvangt u hiervoor binnenkort een uitnodiging met gratis toegangskaart. Noteer alvast de datum!

 
 
 
Om onze coöperanten gemakkelijk te informeren, communiceren wij bij voorkeur per e-mail met hen. Zal uw e-mailadres wijzigen in de toekomst ? Beschikken wij niet over het e-mailadres van een coöperant die u kent ? Geef ons alle geldige e-mailadressen door op limburgwind@hefboom.be. Op die manier blijft u op de hoogte.
 
 
Indien u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren via limburgwind@hefboom.be of op het nummer 011.353.868 .
Raadpleeg het prospectus op onze website www.limburgwind.be .
Limburg wind cvba, Trichterheideweg 8, 3500 Hasselt